Satireforsker om Kinas reaktion på JP’s satiretegning: – Mon ikke de kinesiske myndigheder har en interesse i at blæse denne sag op?

Satireforsker Dennis Meyhoff Brink skriver om Jyllands-Posten ‘s coronavirus-satiretegning på sin Facebookprofil:

“En hån imod det kinesiske folk? Bør man ikke være bare LIDT mistænksom, når kinesiske myndigheder fremturer med en så bizar kritik af den tegning, som meget mere plausibelt kan tolkes som sigende: “I Kina kæmper de med corona” eller “Aktuelt associerer vi Kina med corona”? Mon ikke de kinesiske myndigheder har en interesse i at blæse denne sag op?

Tegningen blev trykt på side 14 i en dansk avis, som de færreste kinesere må formodes at læse – men de læser den selvfølgelig på den kinesiske ambassade i Danmark. Er der OVERHOVEDET nogle journalister, der har forsøgt at undersøge om, det er dem, der har sat gang i denne shitstorm? Man kunne jo godt forestille sig, at de kinesiske myndigheder har en interesse i at aflede opmærksomheden fra, at de tilsyneladende underdriver antallet af smittede? Og i at samle befolkningen om en ‘hjerteløs’ ydre fjende i en krisetid?

Kina har før kørt kampagner som denne imod europæiske satirikere. I 2017 gik det ud over det svenske satireprogram “Svenska Nyheter”. I den forbindelse udkom der en rapsang, som angreb programmet. Men bandet var sponsereret af den kinesiske propagandamaskine. M.a.o. spiller de kinesiske myndigheder på mange strenge – inkl. organisering af angivelig ‘folkelig’ modstand.”

Se også Malerier

One thought on “Satireforsker om Kinas reaktion på JP’s satiretegning: – Mon ikke de kinesiske myndigheder har en interesse i at blæse denne sag op?

 1. Tre små kinesere på Højbro Plads
  sad og spillede på kontrabas,
  så kom en betjent,
  spurgte hvad der var hændt
  tre små kinesere på Højbro Plads?

  Tre små kinesere på Højbro Plads,
  landet med sidste fly fra Kinas land,
  sagde højt i kor
  vi har corona-til nord,
  krænk da ikke vores Kina-spor!

  Tre små kinesere på Højbro Plads,
  som turister på et virus-pas,
  de fik enerum,
  på rigets dyreste grund,
  SAS betalte ej den dyre sum!

  Tre små kinesere fra Højbro Plads
  var fornærmet på vor Jyllands Post,
  krænkelsen var stor,
  men de hylede i kor:
  Send os ikke hjem hjem til vores Kina-spor!

  Forbedret tekstforslag er velkomment !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *